OVER ALDUS BOEK COMPAGNIE

Aldus Boek Compagnie, met in onze bedrijfsnaam en het logo een verwijzing naar drukker, grammaticus en uitvinder van het cursieve schrift Aldus Manutius (1449-1515), is een zelfstandige en onafhankelijke uitgeverij voor fictie en non-fictie, en wil zich onderscheiden door een persoonlijke, aandachtige auteursbegeleiding, nauwkeurige redactie, en uitmuntende vormgeving en typografie.

De uitgeverij is in februari 2016 opgericht door Fred Baggen. Ons fonds is nog pril, maar begon ijzersterk met Onder correctoren, het leukste boek over tekstcorrectie, spelling en taal, waarvan binnen de eerste twee maanden na verschijnen ongeveer 250 exemplaren werden verkocht. En dat voor een titel die strikt in eigen beheer was gepubliceerd, dus zonder distributie via het Centraal Boekhuis.

Pakweg tien boekhandelaren durfden het aan om Onder correctoren in hun winkel te leggen, ondanks enige bedenkingen ('Taalboeken doen het bij ons niet zo goed'). Dank aan deze ondernemers die toch verscheidene exemplaren inkochten en er dankbare lezers voor vonden.

Onze boeken
Gesterkt door dit succesje kreeg Aldus Boek Compagnie de smaak te pakken.

In 2016 en 2017 volgden Haring Arie. Een leven aan de Amsterdamse zelfkant en 'De beste mensenfotograaf die ik ken', de historische roman Winterkind van Robert Vacher, Wouter Rikmans' gedichtenbundel Binnentijd en het fraaie fotoboek Radio Veronica. Hoe de wal het schip keerde van voormalig Radio Veronica-medewerker en huisfotograaf Hans Becker.

In 2018 is verschenen De tegenstrever van auteur / uitgever Fred Baggen, twee jaar later gevolgd door zijn succesvolle muziekbiografie Supersister - Looking Back, Naked en het daarbij behorende fotoboek Retsisrepus: 1001 Supersister moments.

In november 2022 is verschenen Behind The Doors van Vince Treanor, de voormalige roadmanager van de legendarische classic rock band uit Los Angeles.

In 2023 verschijnen de volgende titels: Arie Elpert - Lust en leed op de Wallen en Jerry Prochnicky - Let Them Photograph Your Soul.

In 2024 staan de volgende titels op stapel: Cor Jaring - Je bent die je bent (en dat ben je), Harry Boting - Wie geeft me jatmous?Robert Vacher - Mochten alle mensen (en zijn nader aan te kondigen nieuwe verhalenbundel), en de langverwachte Engelse vertaling van de Supersister-biografie..

Al onze boeken vindt u hier. In de toekomst hopen wij meer bijzondere boeken te publiceren. Over nieuwe titels informeren wij u op www.aldusboekcompagnie.nl en via de media. Aldus Boek Compagnie is ook te vinden op Facebook en Instagram.

Wilt u een bestelling plaatsen? Graag! Wij verlenen op al onze boeken de gebruikelijke boekhandelskorting. Wilt u promotiemateriaal, (digitale) leesexemplaren en / of boekenleggers aanvragen? Neem dan contact op met Fred Baggen: info@aldusboekcompagnie.nl of 06 20 967 967.

 

Manuscripten
Wij accepteren manuscripten (fictie en non-fictie) in zeer selectieve mate. Kwaliteit en originaliteit staan daarbij voorop.

 

Houdt u onze website in de gaten? Deze wordt regelmatig bijgewerkt. De huidige versie dateert van november 2023.